Tuesday, January 21, 2014

What a Life ?

Masih tentang hujan yang sama. Hujan yang membawa banyak cerita bersama tiap tetesan air yang jatuh ke bumi. Kami suka hujan, sebelum ia menjadi bencana.

Jakarta, 19 Januari 2014-01-21
Posko Banjir Jatinegara, around 200 M from RSIA Hermina.

After a long enough trip, akhirnya kita (Gue, Pacar, Maris, Mbak Arum, Fano & Fito) mendarat di Posko banjir disekitaran RSIA Hermina Jatinegara – Jaktim. Mau bantuin korban banjir ceritanya. Iya, Cuma sedikit sih.. tapi like my wonder woman said : “Yang terpenting dari semua ini bukan banyak atau sedikitnya, tapi niatnya”. Siap Komandan!! *mata lope2*

So here we are..

Dengan (almost) 5 karung baju bekas, 3 Karton Mie Instan dan 150 roti. Kita nyari-nyari posko yang ‘tepat’ karena  lo tau, disana mayoritas penuh sama posko ParPol, Oh no.. nggak deh, yang ada buat pencitraan pihak-pihak tertentu doang. I’m really skeptic about this one.

Nggak lama nyari-nyari, akhirnya ketemu posko FPI, yaudah langsung ajaitu barang-barang tadi diangkut ke posko. Kita ikutin mereka dari belakang (yaiyalah, masa ikutin dari depan ? :p)

Well.. well.. well..
Kita ketemu Sapri with a masak-aer-biar-mateng-facenya itu.
Oh my God, baru kali ini gue ngeliat korban banjir secara langsung dengan mata kepala gue sendiri, roti kita (I mean roti yang kita bawa tadi) diserbu dan habis dalam hitungan menit.
Ada yang lucu, gue denger percakapan beberapa anak kecil dan temen-temennya “eh, baju gue belom kering nih”, “eh baju gue udah lho, tinggal yang atasnya belom”
Sabar ya, dude :’)

Setelah selesai, kita langsung balik. Nggak enak juga lama-lama disana. Selain nggak bisa bantu banyak, gue nggak tega liatnya.

Hal yang sangat gue apresiasi dari hal ini adalah bantuan dari semua temen-temen, sodara, tetangga, keluarga, pacar and last but not least, my boss.. whom I call ‘wonder woman’ above. Terima kasih atas semua bantuannya. Barakallah :)

Dan setidaknya, hal kecil ini harusnya menyadarkan kita kembali, bahwa hidup itu bukan cuma tentang seneng-seneng.
Have a great warm heart !! ;)






Monday, January 13, 2014

10 lagu yang enak didengerin saat hujan




Januari, always identik sama hujan lebat, banjir.. dan ojek payung.

Ngomong-ngomong soal hujan, kayaknya semua setuju kalo aktivitas yang hujanable banget itu : Selimutan + dengerin musik. Nah.. postingan gue kali ini bakal ngebahas playlist of the rain songs yang menurut gue asik banget buat nemenin lo 'menikmati' hujan.. and these are..

1.  The Scientist - Coldplay
2.  Endless Rain – X-Japan
3.  Rain will fall – Mocca
4.  Stay – Miley Cyrus
5.  Sovereign Light Cafe – Keane
6.  Kemesraan – Iwan Fals
7.  When you love someone – Endah ‘n Rhesa
8.  How - Maroon5
9.  Only reminds me of you - MYMP
10.Telephone - Mocca
 
Well, these are my ‘rain songs’, how about yours ? :)

Date a girl who reads




Date a girl who reads. Date a girl who spends her money on books instead of clothes. She has problems with closet space because she has too many books. Date a girl who has a list of books she wants to read, who has had a library card since she was twelve.

Find a girl who reads. You’ll know that she does because she will always have an unread book in her bag.She’s the one lovingly looking over the shelves in the bookstore, the one who quietly cries out when she finds the book she wants. You see the weird chick sniffing the pages of an old book in a second hand book shop? That’s the reader. They can never resist smelling the pages, especially when they are yellow.

She’s the girl reading while waiting in that coffee shop down the street. If you take a peek at her mug, the non-dairy creamer is floating on top because she’s kind of engrossed already. Lost in a world of the author’s making. Sit down. She might give you a glare, as most girls who read do not like to be interrupted. Ask her if she likes the book.

Buy her another cup of coffee.

Let her know what you really think of Murakami. See if she got through the first chapter of Fellowship. Understand that if she says she understood James Joyce’s Ulysses she’s just saying that to sound intelligent. Ask her if she loves Alice or she would like to be Alice.

It’s easy to date a girl who reads. Give her books for her birthday, for Christmas and for anniversaries. Give her the gift of words, in poetry, in song. Give her Neruda, Pound, Sexton, Cummings. Let her know that you understand that words are love. Understand that she knows the difference between books and reality but by god, she’s going to try to make her life a little like her favorite book. It will never be your fault if she does.

She has to give it a shot somehow.

Lie to her. If she understands syntax, she will understand your need to lie. Behind words are other things: motivation, value, nuance, dialogue. It will not be the end of the world.

Fail her. Because a girl who reads knows that failure always leads up to the climax. Because girls who understand that all things will come to end. That you can always write a sequel. That you can begin again and again and still be the hero. That life is meant to have a villain or two.

Why be frightened of everything that you are not? Girls who read understand that people, like characters, develop. Except in the Twilightseries.

If you find a girl who reads, keep her close. When you find her up at 2 AM clutching a book to her chest and weeping, make her a cup of tea and hold her. You may lose her for a couple of hours but she will always come back to you. She’ll talk as if the characters in the book are real, because for a while, they always are.

You will propose on a hot air balloon. Or during a rock concert. Or very casually next time she’s sick. Over Skype.

You will smile so hard you will wonder why your heart hasn’t burst and bled out all over your chest yet. You will write the story of your lives, have kids with strange names and even stranger tastes. She will introduce your children to the Cat in the Hat and Aslan, maybe in the same day. You will walk the winters of your old age together and she will recite Keats under her breath while you shake the snow off your boots.

Date a girl who reads because you deserve it. You deserve a girl who can give you the most colorful life imaginable. If you can only give her monotony, and stale hours and half-baked proposals, then you’re better off alone. If you want the world and the worlds beyond it, date a girl who reads.

Or better yet, date a girl who writes.
Rosemarie Urquico (via kblitz)

Thursday, January 2, 2014

I am grateful for........


Hidup dipenuhi jutaan benteng yang membatasi kita dengan banyak pencapaian, namun sesungguhnya jika kamu peka kawan, benteng tersebut tak lebih hanyalah rentetan kartu domino yang, jika kamu punya keinginan yang cukup kuat untuk selalu memperbaharui semangat, kamu akan dapat menembusnya.

Sulit, tetapi mungkin.

Rangkaian liburan kali ini ditutup dengan penuh rasa syukur,  ungkapan terima kasih, serta ratusan doa sekaligus untuk mengawali masa dimana saya akan menjadi manusia baru. Untuk segala tawa, tangis, haru, segala pelajaran dan kesenangan-kesenangan yang selalu membuat hati tak henti mengucap syukur yang amat sangat.

Saat ini, ataupun seterusnya.. saya hanya ingin terus memperbaiki diri. Pengalaman perlahan mengajarkan saya bagaimana caranya bersyukur dan belajar menerima bahwa hidup akan selalu dipenuhi dengan dinamika yang tak dapat diprediksi.

Tapi,

Kehidupan, kembali mengajarkan saya.. bahwa hidup dengan penuh rasa cinta, membuat kamu tidak akan pernah berhenti bahagia :)